Νέα παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού οικονομικών Τ.Γκάιτνερ υπέρ της Ελλάδας

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν "με μία φωνή, μία σαφή φωνή" για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

"Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο η Ευρώπη να μιλάει με μία φωνή, μία σαφή φωνή, πάνω σε μία στρατηγική" κατά της κρίσης αυτής, δήλωσε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανωθεί από την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal στην Ουάσινγκτον.

"Είναι πολύ δύσκολο γι' αυτούς που επενδύουν στην Ευρώπη να καταλάβουν ποια είναι η στρατηγική, όταν υπάρχουν τόσες διαφορετικές φωνές" σημείωσε.

Σε ερώτηση που του έγινε όσον αφορά στο πρόσωπο που θα έπρεπε να επιλέξουν οι Ευρωπαίοι για να εκφράζουν τη στρατηγική τους, ο Γκάιτνερ απάντησε ότι "η επιλογή ανήκει σε αυτούς".

"Έχουν ένα περίπλοκο σύνολο θεσμών. Όμως θα πρέπει να συμφωνήσουν πάνω σε μία στρατηγική, με σαφήνεια, ώστε οι άνθρωποι στις αγορές να καταλαβαίνουν ποιο είναι το σχέδιο" προσέθεσε.

Ο κ. Γκάιτνερ σημείωσε επίσης ότι αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε στους ομολόγους του της Ομάδας των Επτά (G7) σε δύο τηλεφωνικές συνδιασκέψεις που ήταν αφιερωμένες στην Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα.
protothema.gr
Δημοσίευση σχολίου