FT Γερμανίας: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες πιέσεις»

Για «Στρατηγική στροφή» κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η γερμανική έκδοση των Financial Times επισημαίνοντας ότι η μέχρι τώρα πολιτική διαχείρισης της ελληνικής κρίσης ήταν ένα συνεχές ζιγκ - ζακ:

«Το γαλλικό μοντέλο αντίθετα στέλνει στις χρηματαγορές ένα σημαντικό μήνυμα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των τραπεζών στο ευρωπακέτο στήριξης της χώρας: η Ελλάδα θα απελευθερωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ομολόγων της και μπορεί έτσι να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις (που πρέπει να εφαρμόσει).

Αυτό ενδέχεται να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για ένα νέο ξεκίνημα. Γιατί οι διαρκείς περικοπές, οι αυστηρές ρήτρες και τα υψηλά επιτόκια παρέτειναν απλώς την κρίση. Το αντίθετο μας συμφέρει όλους: χαμηλά επιτόκια και ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία και να αποκτήσει τη δυναμική που χρειάζεται για να μειωθεί το χρέος. Και τότε θα ήταν αποδεκτό και στην Ελλάδα να συνεχιστούν οι περικοπές.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες πιέσεις, αλλά πρόγραμμα για την ανάπτυξη της οικονομίας της. Αυτή θα ήταν εξάλλου η ιδανική εναλλακτική λύση σε νέα πακέτα στήριξης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :