Συνεργασία της Google με κρατικές αρχές

Παρέδωσε προσωπικά δεδομένα χρηστών

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο μια κυβερνητική υπηρεσία να ζητά από μια εταιρεία τεχνολογίας προσωπικά δεδομένα χρηστών του Internet. Όπως φαίνεται, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι υπηρεσίες παίρνουν τελικά αυτό που ζητούν.

Η εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας της Google είναι αποκαλυπτική. Από τα 4601 αιτήματα των ΗΠΑ για παράδοση προσωπικών δεδομένων, η Google ικανοποίησε το 94% από αυτά. Λίγο χαμηλότερα ήταν τα ποσοστά χορήγησης προσωπικών δεδομένων για τα αιτήματα άλλων κρατών. Η Google ικανοποίησε το 90% των αιτημάτων από την Ιαπωνία, το 88% από τη Σιγκαπούρη και το 81% από την Αυστραλία.


Με λίγα λόγια, αν μια κυβερνητική/κρατική υπηρεσία ζητήσει από τη Google στοιχεία για τον τάδε χρήστη του Internet, το πιο πιθανό είναι να απαντήσει καταφατικά η Google. Δε γνωρίζουμε ποια είναι τα ποσοστά σε αντίστοιχα αιτήματα που απευθύνονται σε Facebook, Microsoft ή Yahoo, ωστόσο δεν περιμένουμε να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Σημειωτέον ότι η Google είναι η μόνη εταιρεία που δημοσιοποιεί αυτά τα δεδομένα.

πηγή: pcmag
Δημοσίευση σχολίου