Ο επικεφαλής της Greenpeace συνελήφθη στη Γροιλανδία (Βίντεο)

Ο επικεφαλής της Greenpeace Kumi Naidoo, συνελήφθη στη Γροιλανδία, μετά την ανάβασή του σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου σκοτσέζικης εταιρείας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει μια βαθιά γεώτρηση στα ύδατα της Αρκτικής.

Ο Kumi Naidoo που είναι ο γενικός διευθυντής της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace λίγο πριν ανέβει στην εξέδρα, δήλωσε: "Πρέπει να τραβήξουμε μία γραμμή κάπου... και λέω ότι θα τραβήξουμε αυτή τη γραμμή εδώ σήμερα".

Ο Νοτιοαφρικανός Kumi Naidoo, συνελήφθη μαζί με έναν Νορβηγό ακτιβιστή στην κορυφή του γεωτρύπανου Leif Eriksson, που χρησιμοποιείται από την Cairn Energy. Η Greenpeace αντιτίθεται στα σχέδια της εταιρίας, ζητώντας από την εταιρία να υποβάλει σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει μια πετρελαιοκηλίδα, από μια πιθανή διαρροή πετρελαίου.

Ο Kumi Naidoo, είχε επίσης μαζί του μία λίστα με 50.000 ονόματα, που καλούν την εταιρεία να σταματήσει την εξόρυξη πετρελαίου.

Η αστυνομία αναφέρει ότι οι δύο κρατούμενοι θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα Nuuk της Γροιλανδίας, όπου και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για καταπάτηση και παραβίαση των κανόνων του συστήματος της Γροιλανδίας περί ζωνών ασφαλείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Greenpeace έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες διαμαρτυρίες στα ανοικτά της Γροιλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :