Γάζωσαν με σφαίρες το Intercontinental στην Καμπούλ

Τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν απόψε στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ όπου συγκρούστηκαν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Ο Μοχάμαντ Ζαχίρ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, είπε ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι. Σύμφωνα με τον Ζαχίρ, τρεις βομβιστές μπήκαν στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στα δυτικά της πόλης. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς ενώ κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.


Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Tolo μετέδωσε ότι οι δράστες ήταν έξι και η επίθεση ξεκίνησε στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα. Το κανάλι, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί και τραυματίες.


Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, είπε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη και ότι στόχος της ήταν οι ξένοι πελάτες του ξενοδοχείου.


Ένας μάρτυρας που βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο είπε ότι είδε πέντε-έξι άνδρες με πολιτικά να μπαίνουν μέσα πυροβολώντας. "Έπεσα στο πάτωμα και λίγο αργότερα ήρθε η αστυνομία", πρόσθεσε. Η ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς κράτησε 10-15 λεπτά, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :