Το ΔΝΤ δίνει την 5η δόση στην Ελλάδα - Λαγκάρντ: Πάρτε τη δόση, πάρτε και τα μέτρα

Image and video hosting by TinyPic
Να δείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα η Ελλάδα αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με δηλώσεις της αμέσως μετά την έγκριση της 5ης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την κυρία Λαγκάρντ, η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην σκληρή λιτότητα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Εξαρτά όμως τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και άρα και την 6η δόση των δανείων το Σεπτέμβριο, από τις αποφάσεις της ΕΕ και τα σχέδια διάσωσης που τώρα ετοιμάζονται.

"Η βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην έγκαιρη και αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, χωρίς κανένα περιθώριο υποχώρησης, και στη συνεχή υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους και την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκαρντ ζητάει να μπει λουκέτο στο «άχρηστο δημόσιο» και καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με όποιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση: "Το πρόγραμμα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η οικονομία σταθεροποιείται, η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται σταδιακά.

Ωστόσο, καθώς πολλές σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές πολιτικές προκλήσεις. Μια διατηρήσιμη δημοσιονομική προσαρμογή είναι απαραίτητη....
Η στρατηγική αντιμετωπίζει δύσκολα ζητήματα, όσον αφορά την απασχόληση στον δημόσιο τομέα, τη δυνατότητα να κλείσει αναποτελεσματικούς δημόσιους φορείς, και της φοροδιαφυγής".

Δεν υπάρχουν σχόλια :