Ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν από το Δικαστήριο του Μανχάταν, ενάμισι μήνα αφότου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας.


Ο δικαστής Μάικλ Όμπας, δήλωσε "η υπόθεση δεν κλείνει". Το δικαστήριο όρισε την επόμενη ακρόαση της υπόθεσης για τις 18 Ιουλίου. 
 
Θα κρατηθεί το διαβατήριό του, ενώ αποφασίστηκε να του επιστραφεί η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, προκειμένου να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό. 

Πάντως ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση υποστήριξε ότι "τίποτα δεν έχει αλλάξει" όσον αφορά τα γεγονότα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που φέρνει τα πάνω – κάτω εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία της.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, μία ημέρα μετά την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε, η 32χρονη είχε τηλεφωνική επαφή με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν και η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.

Ο Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου αφότου η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να τη βιάσει.

Ένας από τους αδελφούς της πάντως, μιλώντας από το Κόνακρι της Γουινέας, απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα η γυναίκα να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες, σε εμπόριο ναρκωτικών ή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Δημοσίευση σχολίου