Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν προειδοποιεί για τον περιορισμό του διαδικτύου

Η πρόεδρος της Digital Agenda από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν υποστηρίζει ότι το διαδίκτυο πρέπει να παραμείνει μια ανοιχτή πλατφόρμα που διασφαλίζει την πλήρη αξιοποίηση του και ωφελεί την οικονομική ανάπτυξη καθώς και την καινοτομία.

Η Neelie Kroes σε μια συνάντηση στο Παρίσι επεσήμανε πως οποιαδήποτε ενέργεια παρακολούθησης του διαδικτύου […] που αφορά προσωπικά οφέλη για τα διάφορα κράτη θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις.

Όπως δήλωσε γνωρίζει ότι υπάρχει πολιτική, νομική και οικονομική πίεση για τον περιορισμό του διαδικτύου και πολλές φορές αυτή πηγάζει από αξιόπιστες πηγές που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά ορισμένες φορές οι πράξεις αυτές είναι απλά διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου.

Τέτοιες ενέργειες όπως δηλώνει, είναι καθαρά αντιδημοκρατικές και θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για την καινοτομία, την πολυπλοκότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Το διαδίκτυο είναι γνωστό για τον παγκόσμιο χαρακτήρα του, όπου ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί με οποιονδήποτε.

Η διασφάλιση των χρηστών θα πρέπει να απασχολεί όλους τους ενδιαφερόμενους και προτείνεται η συνεργασία όλων για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Οι δυνατότητες του διαδικτύου θα είναι πλήρως αξιοποιήσιμες μόλις οι χρήστες αποκτήσουν εμπιστοσύνη σε αυτό. Η καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να απασχολεί τις κυβερνήσεις, ώστε να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες.
secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :