FT: Εμβάθυνση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας

Στην εμβάθυνση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας εστιάζει ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας τη Δευτέρα, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση για όλο το 2011, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για επιστροφή στην ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο.

«Η οικονομία προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 3,75% το 2011 και θα καταγράψει οριακή ανάπτυξη το 2012», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως η αδυναμία της οικονομίας φέτος σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας συνεπάγεται χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης – 0,6% - για το 2012.

Όπως υπογραμμίζεται, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της ΕΕ, η οικονομική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 καθώς η επιπλέον δημοσιονομική λιτότητα και οι περιορισμοί ρευστότητας θα πλήξουν την οικονομία.

Επικαλούμενη απόψεις αναλυτών η συντάκτης των Financial Times σημειώνει πως εάν η ύφεση έχει τελικά μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ότι αναμενόταν, τότε ενδεχομένως να επιδεινωθούν περαιτέρω οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις.
''Τhe New Daily Mail''
 Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια :