Ισλανδία: Αγωγή κατά της Visa και της Mastercard θα υποβάλει το WikiLeaks

Αγωγή κατά των πιστωτικών καρτών Visa και MasterCard θα υποβάλει το WikiLeaks ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν δεν άρουν το πάγωμα των δωρεών προς την οργάνωση.

Δύο ακόμη αγωγές, η μία στην Δανία και η άλλη στην Ισλανδία, θα ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο προκειμένου να ανακτηθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία το WikiLeaks ισχυρίζεται ότι έχει χάσει από το πάγωμα των δωρεών που έχουν επιβάλει οι δύο χρηματοπιστωτικές εταιρείες εδώ και επτά μήνες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σβέιν ’ντρι Σβέινσον, ο δικηγόρος του WikiLeaks στο Ρέικιαβικ. 
«Υπάρχουν τρία πεδία μάχης σε αυτή την υπόθεση. Ένα στις Βρυξέλλες, ένα στη Δανία και ένα στην Ισλανδία», σημείωσε.

Ενώπιον της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, το WikiLeaks και ο πιστωτικός συνεργάτης του, DataCell, θα υποβάλουν αγωγή για «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης» και «για παραβίαση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού», ανέφερε ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι η Visa και η MasterCard κατέχουν συνολικά το 96% της αγοράς των τραπεζικών καρτών στην Ευρώπη.

«Αν τίποτα δεν κινηθεί, η αγωγή θα υποβληθεί την Πέμπτη. Η Visa και η MasterCard δεν μπορούν να αποφασίζουν την αναστολή των πληρωμών χωρίς να έχουν έναν καλό λόγο» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :