Να καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γ. Παπανδρέου

Εσπευσμένα να καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Επισπεύδεται η κλήση του πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά κι από την απαίτηση της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.Όπως τόνισε μιλώντας στο Real FM, από την ακρόαση του κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψαν νέα στοιχεία. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστό πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και το γεγονός ότι ήταν στην κατοχή του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως "ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών το Γενάρη του 2011 – ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή – συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης".

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε πως είχε την κατοχή του πρωτότυπο cd με τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών, αλλά τώρα δεν ξέρει πού βρίσκεται αυτό συμπλήρωσε: "Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι αναπόδραστα και δυστυχώς είναι και οδυνηρά και λυπηρά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανερυθρίαστα κατέθεσε χθες ότι κράτησε για τον εαυτό του το πρωτότυπο αρχείο της λίστας Λαγκάρντ ... ενώ αρνήθηκε κατ’ επανάληψη να κατονομάσει το πρόσωπο στο οποίο το παρέδωσε. Αυτό σημαίνει δύο τινά. Το πρώτο είναι ότι επεφύλαξε στον εαυτό του την αποκλειστική χρήση και νομή ενός δημόσιου αρχείου που ζητήθηκε στο όνομα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι για λογαριασμό του κ. Παπακωνσταντίνου ως ιδιώτη. Το δεύτερο είναι ότι ο καθένας βεβαίως δικαιούται πλέον να συναγάγει ότι το έχει ακόμη ο ίδιος και αρνείται να το παραδώσει".
Δημοσίευση σχολίου