Ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο των ΗΠΑ

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός από το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Αρκάνσας των ΗΠΑ ενώ υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα τμήμα μιας γεννήτριας έπεσε καθώς εργαζόμενοι την έβγαζαν από μια τουρμπίνα, εξήγησε η Entergy σε ανακοίνωσή της. "Ουδείς κίνδυνος υφίσταται για το κοινό", διαβεβαίωσε.

"Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα τμήμα του εργοστασίου όπου δεν υπάρχει ραδιενέργεια και ουδείς κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού διαπιστώθηκε", πρόσθεσε σε δική του χωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της πολιτείας Αρκάνσας, στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ.

Ενώ "οι δύο αντιδραστήρες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση διακοπής λειτουργίας και δεν υπάρχει ουδείς κίνδυνος για τον πληθυσμό", τονίζεται στην ανακοίνωση της Entergy, ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού εργοστασίου βρίσκεται εκτός λειτουργίας για την αντικατάσταση αναλωθέντος καυσίμου, ενώ ο δεύτερος σταμάτησε αυτόματα μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :