"Παίζει" με τα κουμπιά πυροδότησης των πυραύλων η Βόρεια Κορέα


"Παίζει" με τα κουμπιά πυροδότησης των πυραύλων η Βόρεια Κορέα
 Με το δάχτυλο στη σκανδάλη η Βόρεια Κορέα ή μήπως έτσι θέλει να πιστεύουν όλοι; Αφού έγινε γνωστό πως και δεύτερος πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς μεταφέρθηκε στις ανατολικές ακτές της χώρας μαζί με έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτή πυραύλων, η Πιονγιάνγκ ζήτησε απ’ όλες τις ξένες πρεσβείες να την ενημερώσουν αν προτίθεται να απομακρύνουν το προσωπικό τους.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο φαίνεται να κλιμακώνεται. Αλλά κανείς δεν ξέρει αν είναι
πραγματική ή τεχνητή η ένταση αυτή. Αναλυτές εκτιμούν πως το καθεστώς της Πιονγιάνγκ δε μπορεί και κυρίως δεν έχει τις δυνατότητες να πλήξει τις ΗΠΑ, όπως έχει απειλήσει.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεβείας, Ντένις Σαμσόνοφ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία εξετάζει το αίτημα, αλλά πάντως δεν σχεδιάζει να προβεί στην άμεση απομάκρυνση του διπλωματικού της προσωπικού από την πρεσβεία σε αυτό το στάδιο.
Η Βρετανία, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αντιαμερικανικής εκστρατείας πληροφόρησης.



"Πιστεύουμε ότι έκαναν αυτό το βήμα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ρητορικής τους ότι οι ΗΠΑ θέτουν μια απειλή για αυτούς. Εξετάζουμε τα επόμενα βήματα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μια αλλαγή της ταξιδιωτικής μας οδηγίας", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας σε ανακοίνωσή του.



Την ίδια ώρα το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. "Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας εκλήθη στο υπουργείο σήμερα το πρωί κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέας Πέσκε σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Το Βερολίνο εξέφρασε στον πρεσβευτή της Πιονγκγιάνγκ την ανησυχία του για την καθημερινή κλιμάκωση της κρίσης. "Του επισημάνθηκε σαφώς ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν αποδέχεται κατά κανέναν τρόπο την πρόσφατη κλιμάκωση από την Βόρεια Κορέα και σε τόνο και σε περιεχόμενο", σημείωσε ο Πέσκε.

Ο Βέστερβελε προσβλέπει σε μια πολύ στενή συνεργασία με τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους του για την Βόρεια Κορέα, πρόσθεσε ο Πέσκε, υπενθυμίζοντας ότι μια σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της G8 θα γίνει στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα.
 

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :