Το παρασκήνιο της παραίτησης Σαρρή και η δήλωσή του σε βίντεο


Το παρασκήνιο της παραίτησης Σαρρή.
 O ίδιος ο Μιχάλης Σαρρής επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία και έγινε αποδεκτή.

Η ανακοίνωση έγινε στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.
Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι έπρεπε να το κάνει αυτό, καθώς κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο υπουργός εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος είναι 41 χρόνων και υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ ενώ πριν την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή ήταν υπουργός Εργασίας. Το πόστο του θα πάρει η Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία το 1992 διορίστηκε ανώτερη λειτουργός ΦΠΑ και τέσσερα χρόνια μετά πρώτη τελωνειακή λειτουργός. Το 2000 διορίστηκε έφορος ΦΠΑ και αναπληρώτρια διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων, για να προαχθεί την ίδια χρονιά στη θέση της διευθύντριας Τελωνείων.
Στις 15 Μαρτίου 2010 διορίστηκε ως Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια :