Το ευρώ καταστρέφει την Ευρώπη



Το ευρώ καταστρέφει την Ευρώπη Πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του ευρωπαϊκού οράματος – Ο βορράς επωφελείται από το νότο.
Το ευρώ πρέπει να θυσιαστεί για να σωθεί το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχει άλλη λύση…
Τη θέση αυτή περί τέλους για το κοινό νόμισμα υποστηρίζει ο Bernd Lucke, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και επικεφαλής του κινήματος Alternative für Deutschland (Alternative For Germany – Εναλλακτικά για τη Γερμανία).
Το κίνημα του καθηγητή εισηγείται το τέλος της ευρωζώνης… "Το ευρώ καταστρέφει την Ευρώπη, χωρίζοντάς τη στα δύο", υποστηρίζει ο Lucke, αντιμαχόμενος το status quo. "H ευρωζώνη σπάει σε μια αποτυχημένη νοτιότερη ζώνη και σε μια πιο κεντρική, βορειότερη η οποία επωφελείται από το νότο, καθώς τα κεφάλαια ρέουν προς τις χώρες τς δεύτερης ζώνης. Γερμανία και Ολλανδία νοούνται ως πιο σταθερές, γεγονός που τους επιτρέπει να κάνουν φθηνές επενδύσεις. Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην αύξηση των πολιτικών εντάσεων στην ΕΕ", συμπληρώνει ο Γερμανός καθηγητής.

Δύσκολα διαφωνεί κανείς με όσα ο Lucke υποστηρίζει. Αρκεί να κοιτάξουμε τη γιγαντιαία ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων χωρών σε θέματα ανεργίας για να συνειδητοποιήσουμε πού βασίζονται οι εντάσεις.

Banking news

Δεν υπάρχουν σχόλια :