Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, αντικατέστησε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, αντικατέστησε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. "Παγώνουν" οι "καυτές" δικογραφίες...
Στη θέση του τακτικού εισαγγελέα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο όρισε τον Παναγιώτη Αθανασίου και στη θέση του αναπληρωτή τον Γαληνό Μπρη.

Όπως είναι γνωστό οι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είχαν ζητήσει να μην ανανεωθεί η διετής θητεία τους (που έληγε στις αρχές Ιουνίου), ενώ παρέδωσαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεκάδες "καυτές" δικογραφίες που είχαν στα χέρια τους για να διαβιβαστούν στον νεοσύστατο εισαγγελέα Διαφθοράς και οι οποίες πρέπει να "παγώσουν" για λίγο καιρό, αφού δεν έχουν ακόμα στελεχωθεί οι νέες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν εκδηλώσει σε κορυφαίους παράγοντες της δικαιοσύνης τον έντονο προβληματισμό και τη δυσφορία τους για τη νέα νομοθετική παρέμβαση σχετικά με την καθιέρωση εισαγγελέων διαφθοράς, διότι έτσι επερχόταν πολύ μεγάλη επικάλυψη αρμοδιοτήτων και θα έπρεπε να δώσουν τις περισσότερες και κρισιμότερες δικογραφίες που χειρίζονταν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δημοσίευση σχολίου