Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη - Θα χτυπούσαν στην επέτειο της Άλωσης

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη - Θα χτυπούσαν στην επέτειο της Άλωσης.
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στην Τουρκία για σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ένα σχέδιο το οποίο θα πραγματοποιούνταν ως επετειακό χτύπημα φανατικών στην επέτειο της Άλωσης της Πόλης και φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση Εργκενεκόν και το σχέδιο "Βαριοπούλα" κατά της Ελλάδας. Ήδη έχει γίνει μία σύλληψη και καταζητούνται ως βασικοί ύποπτοι δύο ακόμη Τούρκοι.Σύμφωνα με το σχέδιο των δραστών η δολοφονία του Πατριάρχη θα πραγματοποιούνταν στις 29 Μαϊου την ημέρα της 560ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ήδη η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση, ενώ το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να συγχωνευθεί η υπόθεση της απόπειρας της δολοφονίας του Πατριάρχη με την εξελισσόμενη δίκη της υπόθεσης Εργκενεκόν, καθώς νομικοί και πραγματικοί λόγοι συνδέουν τις δύο υποθέσεις.
Μέρος της υπόθεσης Εργκενεκόν για την ανατροπή του Ερντογάν είναι και το σχέδιο "Βαριοπούλα" ομάδας αξιωματικών των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων με στόχο να προκληθεί κρίση με την Ελλάδα και να επωφεληθεί απ’ αυτή η Άγκυρα. Το σχέδιο προέβλεπε κατάρριψη ελληνικού αεροσκάφους και εισβολή από το Αιγαίο και τον Έβρο.

Επίσης το σχέδιο προέβλεπε επιθέσεις σε τζαμιά αλλά και δολοφονίες χριστιανών με στόχο να δημιουργήσουν αναστάτωση για να προκαλέσουν έτσι επέμβαση του στρατού που θα εκαλείτο πλέον να αποκαταστήσει την… τάξη. Μέρος του σχεδίου ήταν επίσης οι δολοφονίες του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, του καθολικού ιερέα Ανδρέα Σαντόρο στον Πόντο και δύο χριστιανών στην Μαλάτεια. Οι τέσσερις αυτές δολοφονίες έγιναν και φαίνεται πώς στο παρά ένα αποφεύχθηκε η δολοφονία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην εισαγγελία της Καισαρείας έφτασε μια επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στην επιστολή αναφέρονταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γίνονταν στις 29 Μαϊου και πως ήδη μια ομάδα των επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην Κωνσταντινούπολη.

Μόλις η αστυνομία έλαβε το φάκελο με την ονομασία «σχέδιο δολοφονίας Βαρθολομαίου» άρχισε τις έρευνες ύποπτων ατόμων έκανε και όταν διαπιστώθηκε ότι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους.

Συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως "πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του". Η αστυνομία αναζητεί άλλα δυο άτομα.

Μεταξύ των δύο είναι ο Ισμέτ Ρετσμπέρ ξυλουργός στο επάγγελμα, που κατηγορείται ότι ανέλαβε εκ μέρους του Γκιουρμπούζ Τσαπάν υπόπτου ως μέλους της καθοδήγησης της συνωμοσίας Εργκενεκόν να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα πλαίσια γενικότερου σχεδίου δημιουργίας κοινωνικής αναταραχής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :