Το 1ο Συνέδριο για το Θαλάσσιο Τουρισμό


Το αντικείμενο του 1ου Συνεδρίου για το Θαλάσσιο Τουρισμό, που θα διοργανωθεί στις 21-22 Ιουνίου 2011 στην καινούργια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα αποτελέσει η δυναμική του Θαλάσσιου Τουρισμού και η σημασία του για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, θα αποτελέσει .
Το συνέδριο θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας υπό τον τίτλο ‘The Posidonia Sea Tourism Forum: The Challenge for Greece, the Eastern Med and the Black Sea’.
Το νέο συνέδριο θα εξετάσει τις προοπτικές που παρουσιάζονται για τις τρεις συνιστώσες του Θαλάσσιου Τουρισμού: την κρουαζιέρα, το yachting και την επιβατηγό ναυτιλία. Στον τομέα των σκαφών αναψυχής, μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν τρόποι προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα και να προβληθούν οι θετικές πλευρές της βιομηχανίας ώστε να απλοποιηθεί η γραφειοκρατία και να ανακοπεί η φυγή σκαφών από τις ελληνικές μαρίνες. Στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι υποδομές, οι υπηρεσίες των μαρίνων, και οι τεχνικές και επισκευαστικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, για να παρέχονται στους ταξιδιώτες πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες για τις μαρίνες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, στη χώρα μας και τέλος, να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες που θα καθιστούν το yachting στην Ελλάδα πιο ελκυστικό.
Δημοσίευση σχολίου