Το αινιγματικό μνημείο της Georgia (ΗΠΑ) (Βίντεο)

Στο Έλμπερτον (Elberton), της Τζόρτζια (Georgia) στις ΗΠΑ (USA), στην κορυφή ενός λόφου, είναι χτισμένοι οι «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας» (στα Αγγλικά Georgia Guidestones).
Πρόκειται για ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, που χτίστηκε στις 22 Μαρτίου του 1980, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και στο οποίο αναγράφεται ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες.
Οι οδηγίες αυτές είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά.


Το κατασκεύασμα, αποτελείται από έξι πλάκες γρανίτη, το ύψος του φτάνει σχεδόν τα είκοσι μέτρα και το συνολικό του βάρος, είναι περίπου 100 τόνων. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, μαζί με μία ακόμα που στέκεται από επάνω της, και με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω απ’ αυτήν. Το σύνολο αυτών είναι αστρονομικά ευθυγραμμισμένο, με μια επιπρόσθετη πέτρινη πλάκα, που είναι τοποθετημένη στο έδαφος και σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευής, η οποία παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των "Κατευθυντηρίων Λίθων". Αυτή η πλάκα προσδιορίζει τη δομή και τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται, παραθέτει διάφορα στοιχεία σχετικά με το μέγεθος, το βάρος, και τα αστρονομικά στοιχεία των λίθων, την ημερομηνία που ανεγέρθηκε και τους χορηγούς του έργου. Επίσης, μιλά για μια χρονική κάψουλα θαμμένη κάτω από την πλάκα, αλλά οι κενές θέσεις που προορίζονταν για τη συμπλήρωση των ημερομηνιών κατά τις οποίες η κάψουλα θάφτηκε καθώς και αυτών που επρόκειτο ν' ανοιχτεί, καθιστούν αινιγματική την πληροφόρηση για την τοποθέτηση της χρονικής κάψουλας. Δεν είναι γνωστό δηλαδή αν η χρονική κάψουλα τοποθετήθηκε ποτέ.


Το μήνυμα που είναι χαραγμένο στους "Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας" σχετίζεται με τέσσερις σημαντικούς τομείς:
  1. Τη διακυβέρνηση και την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
  2. Τον πληθυσμό και τον έλεγχο της αναπαραγωγής των ανθρώπων.
  3. Το περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
  4. Την πνευματικότητα.


Επάνω στα πέτρινες πλάκες αναγράφονται δέκα οδηγίες-εντολές :

  • Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.
  • Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας την φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.
  • Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.
  • Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.
  • Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
  • Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σ’ ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
  • Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
  • Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
  • Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.
  • Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη – Αφήστε χώρο για τη φύση – Αφήστε χώρο για τη φύση.
Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η αναφορά στον έλεγχο του πληθυσμού και συγκεκριμένα στην μείωση του σε κάτω από 500.000.000, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι περίπου το 90% του πληθυσμού θα πρέπει να αφανιστεί, χαρακτηρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους ως "άχρηστους καταναλωτές" (useless eaters) όπως αποκαλούν τις ευρύτερες λαϊκές μάζες οι " πεφωτισμένοι νεωταξίτες" ! Γι’ αυτό το λόγο πολλοί αποκαλούν το μνημείο "ταφόπλακα της ανθρωπότητας".

Tο αντίστοιχο Ελληνικό κείμενο που αναγράφεται λέει: "Οἴτε οί λίθοι την ὀδών δεικνύντων οἰῶνοι σωφροσύνης". Μια πρώτη ελεύθερη μετάφραση αυτού του κειμένου: "ας είναι αυτοί οι λίθοι οδηγοί στην οδό μιας εποχής σωφροσύνης".

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το κτίσμα βρίσκεται επάνω σε έδαφος αμφιβόλου ιδιοκτησίας, πολύ κοντά σε μια περιοχή που οι ινδιάνοι Τσερόκι ονομάζουν "Al-yeh-li A lo-Hee" (δηλαδή "το κέντρο του κόσμου"), και η πραγματική ταυτότητα του κατασκευαστή όπως και η επινόηση του δημιουργήματος καλύπτονται από μυστήριο, γιατί κανένας δεν γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων που ανέλαβαν την ανέγερση του. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τον Ιούνιο του 1979, ένας καλοντυμένος ξένος που παρουσιάστηκε ως R.C. Christian, επισκέφθηκε τα γραφεία της τοπικής εταιρείας Elberton Granite Finishing Company και δήλωσε πως ήθελε να κτίσει ένα οικοδόμημα για να αποστείλει ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα. Αργότερα έγινε αντιληπτό (και μάλιστα λέγεται ότι το παραδέχτηκε και ο ίδιος αργότερα) ότι αυτό δεν ήταν το πραγματικό του όνομα. Δήλωσε ότι αντιπροσωπεύει μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να προσφέρουν έναν κατευθυντήριο στόχο στην Ανθρωπότητα.


Ένα ακόμα στοιχείο για τον υπεύθυνο αλλά και την ίδια την κατασκευή  βρέθηκε στην δημόσια βιβλιοθήκη του Elberton, από ένα βιβλίο που φέρεται να γράφτηκε από τον ίδιο άνθρωπο τον R.C. Christian. Εκεί αναφέρεται ότι το μνημείο που ανέλαβε να κατασκευάσει, ανεγέρθη εις αναγνώριση του Thomas Paine και της απόκρυφης φιλοσοφίας την οποία εκείνος είχε υιοθετήσει εναντίον της Ιουδαιο-Χριστιανικής θρησκείας.

Στο μέσον του κεντρικού μονόλιθου υπάρχει μία τρύπα, που όπως ζητήθηκε από τον κο R.C.Christian, δείχνει τον Πολικό Αστέρα από κάθε σημείο. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που απαίτησε ο εν λόγω κύριος και αντικατοπτρίζει την εμμονή των ομοϊδεατών του στην ευθυγράμμιση των αστέρων του ηλίου και της σελήνης και την λατρεία τους ως μέρος των θρησκευτικών τους τελετών και είναι γεγονός πως οι λεγόμενες "κατευθυντήριες πλάκες της Georgia", χρησιμοποιούνται για μυστικές τελετές μέχρι και σήμερα.

Το "R.C." στο ψευδώνυμο του μυστηριώδη κυρίου “Christian RC” από πολλούς εξηγείται σαν "Rosicrucian”, δηλαδή "Ροδόσταυρος", γι' αυτό κατά πολλούς οι ομάδες των Ροδόσταυρων και των Μασόνων θεωρούνται οι πιθανοί κατασκευαστές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :