Τούρκοι δημοσιογράφοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Τούρκων συλληφθέντων δημοσιογράφων
Χιλιάδες Τούρκοι πολίτες και δημοσιογράφοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης απαιτώντας την απελευθέρωση των συναδέλφων τους που φυλακίστηκαν με την κατηγορία της αντικυβερνητικής δραστηριότητας.

Στη διαδήλωση παρευρέθησαν ακτιβιστές, διανοούμενοι και αντιπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Μην μένετε σιωπηλοί, θα έρθει κι η σειρά σας".

Η διαδήλωση ήταν η δεύτερη σε 10 ημέρες που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αντιδρώντας για τη σύλληψη των επτά δημοσιογράφων που έγινε νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Ο εμπειρογνωμόνων των Media Haluk Sahim έσπευσε να εκφράσει τις ανησυχίες του λέγοντας: ''η τουρκική ελευθερία του Τύπου βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο κατά την άποψή μου, επειδή υπάρχουν περισσότερες από πέντε χιλιάδες διώξεις, πάνω από δύο χιλιάδες περιπτώσεις κατά δημοσιογράφων και περίπου 68 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια πολύ ισχυρή αίσθηση εκφοβισμού και οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Η "Freedom for Journalists Platform" αναφέρει ότι τουλάχιστον 45 δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν πιθανές ποινές φυλάκισης, ενώ υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη για πάνω από 2000 άλλους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :