Ιαπωνία: Στα πρόθυρα μαζικών Μπλακ - Άουτ

Στα πρόθυρα μαζικών Μπλακ-Άουτ η Ιαπωνία
Εκατομμύρια Ιάπωνες προετοιμάζονται για μαζικές γενικές διακοπές ρεύματος καθώς το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες εν μέσω της πυρηνικής κρίσης.

Ειδικότερα, ο Banri Kaieda, υπουργός εμπορίου της Ιαπωνίας, απηύθυνε έκκληση προς τα εργοστάσια και τα καταστήματα, να μειώσουν δραστικά την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιούν, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά, η πρωτεύουσα του Τόκιο θα έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη διακοπής ρεύματος.

Μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα της πόλης, χθες το βράδυ, επικράτησε ένα "εικονικό σκοτάδι", καθώς γραφεία, καταστήματα, ηλεκτρικοί πίνακες διαφημίσεων, λάμπες του δρόμου, ακόμη και φωτεινοί σηματοδότες ήταν εκτός λειτουργίας, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες της εταιρίας (Tepco) -η οποία είναι και ο φορέας εκμετάλλευσης των πληγμένων πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας Fukushima Daiichi - έχουν μειωθεί δραστικά και επιπλέον η εταιρία ζήτησε από τις επιχειρήσεις σιδηροδρόμων, να προβούν σε περαιτέρω περικοπές των διαδρομών, παρόλο που έχουν ήδη διακοπεί τα δρομολόγια στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.

Παράλληλα, χιλιάδες ΑΤΜ χθες, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, ήταν μπλοκαρισμένα για αρκετές ώρες σε όλη την πρωτεύουσα, καθώς οι πολίτες προσπαθούσαν μαζικά να κάνουν αναλήψεις χρημάτων. Εν τω μεταξύ, Ιάπωνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είδαν να υπερδιπλασιάζονται οι αιτήσεις των διαβατηρίων.
 

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, δηλώνει ότι η Ιαπωνία, η οποία είναι εξαρτώμενη από την πυρηνική ενέργεια για το ένα τρίτο περίπου των ενεργειακών αναγκών της, έχει αναγκαστεί να κλείσει το ένα πέμπτο των πυρηνικών σταθμών της, στον απόηχο της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :