Η νέα BMW i8

Η νέα BMW i8 είναι το εντυπωσιακό νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW που προσφέρει επιδόσεις supercar και σχεδόν 90mpg.
Tom Cruise θα οδηγήσει το ηλεκτρικό / ντίζελ υβριδικό i8 στη νέα ταινία "Mission Impossible-The Ghost Protocol" και θα αρχίσει να πωλείται το 2013, ως μέρος της νέας ριζοσπαστικής σειράς της BMW-ηλεκτρικά / υβριδικά αυτοκίνητα.
Η BMW παρουσίασε τη νέα αυτή σειρά που ονομάζεται "BMW i" στη Ζυρίχη στα τέλη του Φεβρουαρίου με τα δύο πρώτα της μοντέλα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης BMW i3 και το υψηλής απόδοσης i8 coupé.

Το i3 ένα εξολοκλήρου ηλεκτρικό supermini αυτοκίνητο πόλεως θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, με χώρο για τέσσερις και μια εμβέλεια κινήσεως (αυτονομία καυσίμου) άνω των 100 μιλίων (δηλ.γύρω στα 170 χιλιόμετρα).

Όμως, το αυτοκίνητο που θα αλλάξει την εικόνα της ηλεκτρικής αυτοκίνησης θα είναι το εντυπωσιακό i8, ένα κουπέ τετραθέσιο με επιδόσεις ενός supercar, αλλά και με οικονομία καυσίμου περίπου 90mpg. Η εμβέλεια κίνησης (αυτονομία καυσίμου) υπολογίζεται στα 435 μίλια (=περίπου 700χιλ.) και οι εκπομπές CO2 κάτω των 100g/km - πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας. Η απίστευτη απόδοση προέρχεται από ένα σχετικά "μικρό" 1,5-λίτρων turbo diesel, η οποίος ενισχύθηκε με δύο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν 0-62mph σε 4,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα λίγο παραπάνω από 310 χιλ/ώρα. Η τιμή με την οποία υπολογίζεται ότι θα φτάσει στην αγορά το i8 είναι λίγο παραπάνω από τα £100.000.

Αυτά προς το παρόν... και σας αφήνουμε να απολαύσετε τα βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια :