Επίθεση χάκερ στο Mega

Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Mega δέχτηκε επίθεση από ανώνυμους χάκερ.
Αιτία της επίθεσης είναι η αγωγή των δημοσιογράφων του δελτίου ειδήσεων κατά blog.
Επίθεση χάκερ δέχθηκε η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Mega, λίγες μέρες μετά την αγωγή του καναλιού κατά του blog Fimotro.
Οι χάκερ μπλόκαραν τις λειτουργίες της σελίδας ενθαρρύνοντας παράλληλα και άλλους χρήστες να επιτεθούν, στα πρότυπα λειτουργίας της ομάδας "Anonymous" που είχε πάρει εκδίκηση για τη σύλληψη του Τζουλιάν Ασάνζ. Μάλιστα αναρτήθηκε και μήνυμα στο οποίο υπήρχε η απαίτηση της απόσυρσης της αγωγής.
Οι χάκερ έγραψαν: "Ανεξάρτητα από τα αν συμφωνούμε ή όχι με το blog, απαιτούμε να αποσυρθεί η αγωγή. Η τρομοκρατία των εξουσιαστών δε θα περάσει. Κάθε φορά που προσπαθείτε με οποιοδήποτε τρόπο να ποινικοποιήσετε τον λόγο, θα μας βρίσκεται μπροστά σας".

Ο διευθυντής ειδήσεων του Mega και οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής, έχουν καταθέσει αγωγή, με την οποία και ζητούν από το fimotro 4 εκατομμύρια ευρώ.
Πλέον, η εικόνα της ιστοσελίδας του καναλιού αποκαταστάθηκε.
Αιτία αυτής της επίθεσης, είναι μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε το blog, με το ερώτημα "ποιος από τους παραπάνω δημοσιογράφους γλείφει καλύτερα την κυβέρνησης".

Η κατάθεση αγωγής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με μπλόγκερς να δηλώνουν αλληλέγγυοι με το fimotro.

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου