Μία εβδομάδα νωρίτερα 21 Ιουνίου ο Firefox 5

21 Ιουνίου ο Firefox 5
Και εκεί που οι αλλαγές των εκδόσεων της Mozilla ήταν αργός όλα άλλαξαν και τα χρονοδιαγράμματα αλλάζουν. Έτσι ενώ ο ο Firefox 5 θα κυκλοφορούσε στις 29 Ιουνίου τώρα θα κυκλοφορήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 21 Ιουνίου!

Οι μελλοντικές εκδόσεις του Firefox θα κινούνται σε ένα κύκλο 18 εβδομάδων από την πρώτη-πρώτη Nightly release μέχρι την stable final.
Αυτό το ασφυκτικό πλάνο είναι ενδεικτικό της αλλαγής της φιλοσοφίας της Mozilla.

Αιτία των αναβαθμίσεων είναι η αλλαγές στον κεντρικό κώδικα του Firefox αλλά και οι γκρίνιες για καθυστερήσεις!

Ενώ όμως η ομάδα Mozilla συνεχίζει να εξελίσσει την «αλεπού», με την τέταρτη (4.0) έκδοση να εμφανίστηκε πριν δέκα μέρες περίπου λαμβάνοντας άκρως θετική υποδοχή παγκοσμίως από τους χρήστες, δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που υποβαθμίζουν την τελική ποιότητα του πλοηγού – συγκεκριμένα την ταχύτητα έναρξης του προγράμματος (ήτοι, την χρονική διάρκεια από την στιγμή που πατήσουμε κλικ ώστε να το «τρέξουμε – εκκινήσουμε» έως την στιγμή που φορτωθεί το πρόγραμμα και μας επιτρέψει την ελεύθερη πλοήγηση). Βλέπετε, όσο και να προσπαθεί η ομάδα ανάπτυξης να επιταχύνει την παραπάνω διαδικασία, οι παράγοντες που ακούν στο όνομα «πρόσθετες μικρο-εφαρμογές» (add-ons), προκαλούν... άργητα!

Η νέα έκδοση του browser θα παραμένει για 6 εβδομάδες σε φάση ανάπτυξης από τη Mozilla με nightly updates και άλλες 6 εβδομάδες σε πειραματική έκδοση, όπου επίσης θα λαμβάνει nightly updates. Όπως γίνεται και τώρα, οι αρχικές αυτές εκδόσεις αναμένεται να διατηρήσουν το όνομα minefield.

Η αλλαγή αυτή στην ανάπτυξη θα επηρεάσει και το πως θα αριθμούνται οι νέες εκδόσεις του Firefox.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :