Ο Σόρος επιδιώκει νέο παγκόσμιο σύστημα στο Bretton Woods

O διεθνιστής δισεκατομμυριούχος, Τζορτζ Σόρος (George Soros), διοργανώνει διεθνές συνέδριο από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, στο Bretton Woods του New Hampshire, το μέρος, που γεννήθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου πρόκειται να "αναδιατάξει το σύνολο της χρηματοπιστωτικής τάξης", όπως είχε τονίσει και σε άρθρο του στην εφημερίδα ‘The Japan Times Online’, το Νοέμβριο του 2009.

Στο ίδιος μέρος που θα λάβει χώρα το “Bretton Woods II” θα συνεδριάσει και η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), με εμφανή στόχο να δημιουργήσει, τίποτα λιγότερο, από μια νέα παγκόσμια οικονομία, με τον Σόρος να δαπανά 50 εκατομμύρια δολάρια στο New Hampshire, για να συγκεντρώσει πάνω από 200 ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και ηγέτες στο πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής στο Ινστιτούτο του για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (‘Institute for New Economic Thinking’ ή INET).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Mount Washington Hotel, χώρος της ιστορικής διάσκεψης του Μπρέτον Γουντς, το 1944, το οποίο ίδρυσε το μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διεθνές οικονομικό οικοδόμημα.

Ο Σόρος επέλεξε αυτό το μέρος, γιατί αναμένει, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις
του να είναι τόσο ριζικές, όσο εκείνες που προωθήθηκαν από τον Βρετανό οικονομολόγο, John Maynard Keynes, που θεωρήθηκε το ‘μυαλό’ του αυθεντικού σχεδίου του Bretton Woods.

Στόχος του Soros είναι να βρεθεί μια νέα πορεία προς τα εμπρός, με το επιχείρημα ότι το παλαιό στάτους κβο και το σύστημα είναι παραπαίοντα.

Ο Peter Schiff, ο πρόεδρος της Euro Pacific Capital είπε ότι η εκδήλωση πρέπει να επικεντρωθεί στην παγκόσμια οικονομία, ειδικά του δολαρίου ΗΠΑ και στην αποκατάσταση του κανόνα χρυσού.

Ωστόσο, το συνέδριο είναι μάλλον απίθανο να το πράξει, δεδομένου ότι οι περισσότεροι παρόντες είναι υπέρ ενός νομισματικού συστήματος που μοιάζει με το σημερινό και όχι με εκείνο του παρελθόντος.

Οι ΗΠΑ εκτυπώνουν χρήματα και εκδίδουν το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα με ανεύθυνο τρόπο, υποστήριξε ο Schiff. Όταν υπήρχε ο κανόνας χρυσού αυτό δεν ήταν εφικτό και η οικονομία βρισκόταν σε μια καλύτερη θέση.

"Το δολάριο δεν έχει καμία εγγενή αξία από μόνο του. Πριν το δολάριο γίνει το αποθεματικό νόμισμα, ο χρυσός ήταν το αποθεματικό. Ο χρυσός έχει εγγενή αξία", υποστήριξε. "Η μόνη λύση είναι να εγκαταλείψουμε το δολάριο και να επαναφέρουμε στο χώρο το χρυσό ως απόθεμα."

Επιστρέφοντας στον χρυσό, θα σταθεροποιηθούν οι συντελεστές της οικονομίας και τα επιτόκια, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η πρόληψη για τα τεράστια ελλείμματα και για τις φούσκες της αγοράς, εξήγησε. Εάν το δολάριο δεν είναι πλέον το αποθεματικό, το όλο σύστημα θα είναι πιο σταθερό, υποστήριξε ο Schiff.

"Υπάρχει μια σοβαρή έλλειψη κατανόησης μεταξύ της ιεραρχία των ελίτ για την οικονομία" είπε εξηγώντας καθώς τόσοι πολλοί ηγέτες και εμπειρογνώμονες αρνούνται να εγκρίνουν εκ νέου τον κανόνα χρυσού. "Έχετε αυτή τη συμβατική σοφία ότι είναι λάθος."

Ο Schiff επίσης είπε, ότι μια δομή που βασίζεται σε ένα μέταλλο με εγγενή αξία, θα αποτρέψει τον κόσμο από λανθασμένη ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου. Με το δολάριο, ως αποθεματικό, ο κόσμος αναγκάζεται να πιστέψει ότι πρέπει να δανείζει και να μεταβάλλει τις αγορές για να κρατήσει το δολάριο ισχυρό, επειδή δεν έχει καμία φυσική αξία.

Αν χρυσός ήταν το πρότυπο και πάλι, όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν, υποστήριξε.

Πηγές:http://redskywarning.blogspot.com/ & http://rt.com/usa/news/soros-global-system-bretton-woods/

1 σχόλιο :

Γιωτα είπε...

Ε μετά από αυτη να περιμενουμε εξελιξεις δτην διεθνη πολιτικοοικονομικη σκακιερα...