22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

"Διαφθορά, ανοχή και ανικανότητα” στον “φορολογικό και τελωνειακό μηχανισμό του κράτους” καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στηλιτεύοντας την ολιγωρία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Στοχεύοντας ευθέως στον τομέα πολιτικής ευθύνης του "τσάρου", οι 22 συμπολιτευόμενοι βουλευτές ζητούν από τον Γ. Παπακωνσταντίνου "συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων" επισημαίνοντας ότι “οι διαστάσεις του λαθρεμπορίου καυσίμων αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως σε μία περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης και ύφεσης".

Επίσης, στην ερώτησή τους, κάνουν λόγο για “κυκλώματα γνωστά στις τελωνειακές αρχές που πραγματοποιούν εικονικές εξαγωγές καυσίμων με συμμετοχή εταιρειών”, καταγγέλλουν την ύπαρξη “παράνομων αποθηκών καυσίμων, παράνομων βυτιοφόρων και πλωτών δεξαμενόπλοιων που κινούνται ανεξέλεγκτα” σημειώνοντας ότι “δεν είναι πλέον ανεκτή από τον ελληνικό λαό η ανικανότητα - ανοχή των ελεγκτών φορολογικών αρχών για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων”.

“Η τεράστια προκλητική φοροδιαφυγή και αντίστοιχη υστέρηση εσόδων, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, επιβαρύνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με μεγαλύτερο κόστος λόγω των υψηλότερων φόρων στα καύσιμα, που οδηγεί τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρώπης και την οικονομία σε ύφεση” τονίζουν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων την ερώτηση υπογράφουν οι: Ηλίας Θεοδωρίδης, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Βούρος, Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σάββας Εμμινίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Μαγκούφης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χάιδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :