Ο καιρός για Τετάρτη-27 και Πέμπτη-28/4/2011

Από σήμερα αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ θα έχουμε παράλληλα και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη. Γενικότερα αυτή η εβδομάδα φαίνεται να χαρακτηρίζεται από αστάθεια στα δυτικά, κεντρικά και νότια δηλαδή εναλλαγές συννεφιάς και διαστημάτων ηλιοφάνειας αλλά και άστατου καιρού με βροχές ή μπόρες ακόμα και σποραδικές καταιγίδες. Σιγά-σιγά ο καιρός προσπαθεί να εναρμονιστεί με την εποχή και φαίνεται πως οδεύουμε σε μια τάση γενικά πιο θερμή από ότι είχε προηγηθεί και από ότι είχαμε βιώσει κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Αναλυτικότερα:
Τετάρτη 27/4/2011:
Ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος από την αλλαγή της ημέρας και νωρίς το πρωί με βροχές στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα βροχές θα έχουμε στο Αιγαίο(Κυκλάδες-Κρήτη αλλά και τα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου) αλλά και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου-Στερεάς.Μέσα στην ημέρα μέχρι και νωρίς το μεσημέρι σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα έχει βελτιωθεί πιθανώς και νωρίτερα και τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές που θα δίνουν τοπικές βροχές στην Ήπειρο,δυτική Μακεδονία,δυτική Στερεά αλλά και δυτική Πελοπόννησο ,ωστόσο βαδίζοντας προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος με τις βροχές να εκδηλώνονται και πάλι στο δυτικό ηπειρωτικό κορμό αλλά και στη Πελοπόννησο.Βροχές -τοπικές μπόρες θα έχουμε και στη δυτική και κεντρική Στερεά καθώς και στη νοτιοδυτική Θεσσαλία.Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλύτερος με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και θα δώσουν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής κεντρικής&ανατολικής Μακεδονίας καθώς και στα ορεινά της Ροδόπης.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με το κρύο τις πρωινές ώρες να είναι αισθητό.

Πέμπτη 28/4/2011:
Ο καιρός και πάλι θα ξεκινήσει μουντός στη δυτική χώρα με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεις αρκετά πυκνές που θα δίνουν τοπικές βροχές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά-νοτιοδυτική Πελοπόννησο τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.Τις πρωινές ώρες βροχές θα έχουμε και στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες τη Κρήτη, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα αλλά και την ανατολική Στερεά-νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική χώρα ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες νεφώσεις. Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός στη δυτική χώρα θα καταστεί άστατος με αναπτύξεις και τοπικούς όμβρους ή και σποραδικές καταιγίδες κατά μήκος του δυτικού ηπειρωτικού κορμού από την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία μέχρι και δυτική Πελοπόννησο. Μεμονωμένες μπόρες θα έχουμε και στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι σε βόρειους 5-6 μποφόρ.Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :