Κυπελλούχος Ελλάδος 2011 η ΑΕΚ με 3-0

Η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρόμητου με 3-0 (Λυμπερόπουλος, Μπαχα, Καφες) και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2010-2011, σε ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές φάσεις.

Συνθέσεις:
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίντσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Ολιβέιρα, Σκόνδρας

ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με στόχο να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο Ατρόμητος έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ που έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους. Στο 18 ο Κώστας Μανωλάς πήγε να κάνει το λάθος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, υπό την πίεση του Αναστασάκου, αλλά διόρθωσε τα πράγματα πριν γίνουν επικίνδυνα.

Το παιχνίδι παιζόταν περισσότερο στο χώρο του κέντρου από το 12ο λεπτό και μετά. Στο 23 ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει μπροστά με τον Καμαρά από τα δεξιά, αλλά ο Τραϊανός Δέλλας, έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά της ΑΕΚ να ψάξει το γκολ, με τον Γεωργέα να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μπλάνκο δεν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να εξουδετερώνεται από την άμυνα του Ατρόμητου.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 28΄, ενώ ο Ναμπίλ Μπάχα στο 78΄ και ο Παντελής Καφές στο 85΄ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Το τελικό σφύριγμα του Τάσου Κάκου βρήκε τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν και λίγο αργότερα το Νίκο Λυμπερόπουλο να σηκώνει στα χέρια του το Κύπελλο Ελλάδας. Ένα τρόπαιο με ιδιαίτερη αξία για τον 35χρονο άσο, καθώς είναι το πρώτο στην καριέρα του. Ωστόσο, το φινάλε του τελικού συμαδεύτηκε από άσχημες εικόνες, καθώς μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να σταματήσει το κακό που έγινε.
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :