Πρόγνωση καιρού για Πρωτομαγιά 01/05/2011 και Δευτέρα 02/05/2011

Πρόγνωση καιρού για Πρωτομαγιά 01/05/2011
 
Για την Πρωτομαγιά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά.

Αναλυτικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένοντα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά των δυτικότερων περιοχών. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές νωρίς το πρωί. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια το πρωί τοπικά 7 οι οποίοι από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 οι οποίοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 02/05/2011


Για τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας. Στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.
news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :