Τσάμπιονς Λιγκ: Στους "4" Ρεάλ και Σάλκε

Στους "4" Ρεάλ και Σάλκε
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Τότεναμ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και με δύο νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την "αιώνια" αντίπαλο Μπαρτσελόνα σε δύο... el clasico ημιτελικούς. Στους "4" προκρίθηκε και η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Σάλκε που νίκησε την Ιντερ και εντός έδρας (2-1) μετά το εκκωφαντικό 2-5 του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο και θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τότεναμ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1


Η νίκη της Ρεάλ επί της Τότεναμ με 4-0 στον αγώνα της Μαδρίτης δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για την ομάδα που θα προκρινόταν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι Μαδριλένοι απέδειξαν και στον δεύτερο προημιτελικό ότι άξιζαν την πρόκριση. Η Βασίλισσα επικράτησε 1-0 της Τότεναμ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και πλέον ετοιμάζεται για τους el clasico ημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα!

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 50’, εκμεταλλευόμενος τραγικό σφάλμα του του γκολκίπερ της Τότεναμ Εουρέλιο Γκόμες, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στερώντας από την ομάδα του τουλάχιστον την ισοπαλία.

Πλέον είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κόσμου το προσεχές διάστημα θα είναι στραμμένο στα ματς της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα καθώς οι δυο μισητοί αντίπαλοι θα αναμετρηθούν τέσσερις φορές σε διάστημα 18 ημερών (!), για το πρωτάθλημα, το κύπελλο Ισπανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ):
Γκόμες, Τσορλούκα, Γκαλάς, Ντόουσον, Ασού-Εκότο, Χαντλστόουν (71΄ Σάντρο), Μόντριτς (83΄ Μόντριτς), Λένον (61΄ Ντεφόου), Φαν ντερ Φάαρτ, Μπέιλ, Κράουτς, Παβλιουτσένκο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αλμπιόλ, Σέρχιο Ράμος (57΄ Γκρανέρο), Καρβάλιο, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο (75΄ Μπενζεμά), Κεντίρα, Μαρσέλο, Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (65΄ Κακά), Αντεμπαγιόρ

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Καρβάλιο, Γκρανέρο


Σάλκε - Ιντερ 2-1

Η Σάλκε ολοκλήρωσε το... θαύμα και απέκλεισε την κάτοχο του Τσάμπιονς Λίγκ, Ιντερ. Η ομάδα του γερμανού κόουτς κ. Ραλφ Ράντινγκ με παρακαταθήκη το "μαγικό" 5-2" του Σαν Σίρο, επικράτησε (2-1) εκ νέου των Νερατζούρι στο Γκεζελκίχρχεν και πήρε το εισιτήριο για τους "4", όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκ των βασικών πρωταγωνιστών της πρόκρισης επί της Ιντερ ήταν και πάλι ο έλληνας αμυντικός Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε και στα 90', ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και το έτερο ελληνόπουλο της Σάλκε, Αγγελος Χαριστέας.

Η Σάλκε με πειθαρχία, ενισχυμένα τα χαφ και πίεση ψηλά έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποφασισμένη για την πρόκριση. Στο 45' ο Ραούλ με έξοχη ενέργεια πλάσαρε σε κενή εστία και πέτυχε το 71ο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η Ιντερ ισοφάρισε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (50') με τον Μότα αλλά το τελικό 2-1 "έγραψε" στο 77' ο Χέβεντες με δυνατό σουτ έπειτα από ασίστ του Ραούλ.

Οι συνθέσεις:

ΣΑΛΚΕ (Ραλφ Ράνγκνικ): Νόιερ, Ουτσίντα, Μετσέλντερ, Χεβέντες, Σαρπέι, Μπάουμγιοχαν (73΄ Ντράξλερ), Ματίπ, Παπαδόπουλος, Χουράδο (87΄ Σμιτς), Εντου (77΄ Χαριστέας), Ραούλ.

ΙΝΤΕΡ (Λεονάρντο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ρανόκια, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (46΄ Πάντεφ), Ετό, Σνάιντερ (80΄ Κουτίνιο), Μιλίτο.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Ραούλ, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σμιτς - Λούσιο, Τιάγκο Μότα, Ρανόκια


Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των ημιτελικών:

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (27/4 - 3/5)
Σάλκε - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (26/4 - 4/5)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :