Βίντεο από την επίθεση στον Λοβέρδο

Επίθεση δέχθηκε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια κομματικής ομιλίας του στο Α’ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας, υπέστη διάσειση, ενώ ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, είχε λιποθυμικό επεισόδιο.
Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας και στους συνεργάτες του.

Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του υπουργού και με τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του Α. Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και να χάσει τις αισθήσεις του.
Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη, η οποία παρενέβη και αποκατέστησε την τάξη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας".
Αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας αποχώρησε για να επισκεφθεί τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο "Γιώργος Γεννηματάς", στο οποίο διακομίσθηκαν, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσία των κ.κ. Τιμοσίδη και Αηδόνη.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Σαράντης, της ομάδας που είχε συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της εκδήλωσης, ηγείτο ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων και Καματερού με τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Τερζόγλου.
Με τη σειρά του, ο Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ προχώρησε σε διάψευση των καταγγελιών.

Ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν στελέχη του Κινήματος, σε πολιτική εκδήλωση στους Αγ. Αναργύρους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σήμερα, στους Αγίους Αναργύρους, σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, έδρασαν οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι».
Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες».
Μόνο που τώρα οι μάσκες έπεσαν.
Οι δήθεν "γνωστοί - άγνωστοι" έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα.
Οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου.
Ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι, πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη".

Ανακοίνωση και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
"Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τα όσα ψευδώς καταμαρτυρεί το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει.
Για άλλη μια φορά - ελπίζουμε τελευταία - τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν.
Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, είναι υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, μαχητικών αγώνων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης. Για την πολιτική μας δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που χρησιμοποιούν βία, πλήττουν τη δημοκρατία, επιτίθενται στα δημοκρατικά δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσια περιουσία ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".
 (..άρχισαν τα όργανα..)

Δεν υπάρχουν σχόλια :