Αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών και έλεγχο του πόθεν έσχες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας "Σπάρτακος", Γιώργος Αδαμίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πτολεμαΐδα.

Με αφορμή το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που κρίνει παράνομες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Αδαμίδης έκανε λόγο για προπαγάνδα κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για τα διαφυγόντα κέρδη από την κακή λειτουργία της επιχείρησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το θέμα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη αρνήθηκε να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο επί του πορίσματος και αρκέστηκε να πει ότι "ο συνδικαλισμός πρέπει να έχει μια αυτονομία, να είναι ανόθευτος και να μην μπαίνει σε οποιαδήποτε συναλλαγή με την οποιαδήποτε εξουσία".

"Δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή και γι' αυτό έστειλα αυτήν την ιστορία προς πλήρη διερεύνηση... Η υπόθεση έχει πάρει την πορεία της", πρόσθεσε η υπουργός, τονίζοντας πως οι επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχουν σταματήσει μέχρι να υπάρξει μια οριστική, τελική διευθέτηση του προβλήματος.

Όσον αφορά εξάλλου τα σχέδια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, η κ. Μπιρμπίλη επανέλαβε ότι θέση της κυβέρνησης είναι διασφαλιστεί ο δημόσιος έλεγχος της Επιχείρησης. "Στις άλλες χώρες υπάρχουν περισσότερες από μία εταιρείες ηλεκτρισμού. Επομένως, θα πρέπει να το δούμε ως ένα γενικό άνοιγμα της αγοράς και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ", σημείωσε η υπουργός Ενεργειας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου "Σπάρτακος" εξέφρασε την αντίθεσή του στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και επικαλέστηκε μάλιστα τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και των Δημοτικών Συμβουλίων Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου και Φλώρινας. "Θα συμφωνούσαμε απόλυτα στην περαιτέρω μετοχοποίηση αν το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση δεσμεύονταν στον Έλληνα καταναλωτή ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αυξηθεί. Θυμίζουμε ότι το ρεύμα στην Ελλάδα είναι το φθηνότερο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι όπου υπήρξε τέτοιου είδους διαδικασία, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που είναι κοινωνικό αγαθό, διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε", επεσήμανε ο κ. Αδαμίδης και καταλήγοντας διευκρίνισε πως ο "Σπάρτακος" συντάσσεται με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στην εξαγγελία των απεργιακών της κινητοποιήσεων, όποτε και αν αυτές ανακοινωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :