Νέα αυτοκτονία στην France Telecom-Orange

Νέα αυτοκτονία στην France Telecom-Orange-αυτοπυρπολήθηκε μισθωτός ηλικίας 57 ετών που εργαζόταν πάνω από 30 χρόνια.

Ο εφιάλτης των αυτοκτονιών ενδημεί στην France Telecom-Orange. Οπως ανακοίνωσε η διεύθυνση της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ένας μισθωτός της επιχείρησης ηλικίας 57 ετών αυτοπυρπολήθηκε την Τρίτη  το πρωί στο χώρο στάθμευσης μιας υπηρεσίας του ομίλου στο Μερινιάκ, κοντά στο Μπορντό.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία της France Telecom-Orange Σεμπαστιάν Κροζιέ δήλωσε ότι ο αυτόχειρας εργαζόταν επί 30 και πλέον έτη στην εταιρεία και είχε αποκαλύψει στους συναδέλφους του ότι δυσκολευόταν να ξαναβρεί μια εσωτερική ισορροπία έπειτα από το κύμα εσωτερικών ανακατατάξεων και απολύσεων που είχε θέσει σε εφαρμογή ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Ντιντιέ Λομπάρ.

Η France Telecom, η οποία απασχολεί σήμερα περί τους 100.000 εργαζομένους στη Γαλλία, είχε ξεσηκώσει την οργή της γαλλικής κοινής γνώμης έπειτα από ένα κύμα αυτοκτονιών εργαζομένων της (αναφέρθηκαν 32 περιστατικά) που είχε παρατηρηθεί από τις αρχές του 2008 ως τα τέλη του 2009.

Για τις αυτοκτονίες είχε κατηγορηθεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της επιχείρησης που είχε εφαρμόσει ο Λομπάρ από το 2004 με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των μισθωτών της France Telecom κατά 22.000 μέσα σε μια τριετία.

Για τους εργαζομένους, πάντως, στην εταιρεία το αίσθημα ανασφάλειας και έντονου ανταγωνισμού συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Λομπάρ. Το ίδιο και οι αυτοκτονίες καθώς φαίνεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια :