Σταματά η εκτέλεση συνταγών στα φαρμακεία της Αθήνας και νέο εμπάργκο προμηθευτών υγειονομικού υλικού

Σταματούν να εκτελούν συνταγές οι φαρμακοποιοί της Αθήνας από τη Δευτέρα, 2 Μαΐου, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου. Έτσι, από τη Δευτέρα δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν, από τον ΟΠΑΔ, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλει την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Παράλληλα, νέο εμπάργκο στα νοσοκομεία αποφάσισαν οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού λόγω ανεξόφλητων χρεών εκ μέρους της Πολιτείας.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση προμηθευτών υγειονομικού υλικού και υπουργείου Υγείας, μετά την απόφαση των προμηθευτών να προχωρήσουν σε τριήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων υλικού, από τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Οι προμηθευτές που τροφοδοτούν καθημερινά με γάντια, βαμβάκι, σύριγγες και άλλα υλικά τα νοσοκομεία, δήλωσαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν να κλείσουν με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Όπως ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια της αναστολής θα υπάρχει μηχανισμός που θα καλύπτει τις σοβαρές ανάγκες στα νοσοκομεία, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν ή κινδυνεύσουν ασθενείς.

Αναφερόμενος στα μακροχρόνια χρέη των νοσοκομείων, ο πρόεδρος των προμηθευτών, Π. Στραβόλαιμος, είπε ότι έχει εξοφληθεί, για το 2010, μόνο το 31% όσων χρωστούν τα νοσοκομεία στους προμηθευτές.

Επίσης, τόνισε ότι τα ομόλογα με τα οποία έχουν εξοφληθεί χρέη παρελθόντων χρόνων, δεν προεξοφλούνται από καμία τράπεζα.
www.nooz.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :