Εκκένωση στο σταθμό της Φουκουσίμα μετά το νέο σεισμό

Εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα, μετά τα σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας και την προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στην επαρχία Ιμπαράκι, στην ανατολική Ιαπωνία.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στην ξηρά, 86 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Φουκουσίμα, η οποία επλήγη από τον σεισμό των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός μέχρι το Τόκιο.

Nωρίτερα, ήρθε ο συναγερμός για τσουνάμι μετά το νέο σφοδρό σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Ιαπωνία, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Αργότερα άρθηκε ο συναγερμός για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην ξηρά, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της γης, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Ιουάκι, νότια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, διευκρινίζοντας ότι η δόνηση δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι που θα πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά. 
http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :