Πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ σε λίγες μέρες

Εκλογές στην ΠΓΔΜ
Ο πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι, την Πέμπτη 14 Απριλίου, ανέφερε τη διάλυση της Βουλής και τη προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τις προσεχείς μέρες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ συμφώνησαν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα προβάλει ως η καταλληλότερη λύση, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Όλες τις δημοσκοπήσεις σημειώνουν ότι, το κυβερνών VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να επικρατήσει στις εκλογές αυτές, όμως με μικρότερο ποσοστό από αυτό που απέσπασε στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008.
Η αντιπολιτευόμενη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) αναμένεται να σημειώσει αύξηση του ποσοστού της. Ο αρχηγός του κόμματος αυτού, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ότι σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, τότε ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει πρωθυπουργός και θα προτείνει κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση αυτή.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :