Αλλάζει το σύστημα στο Europa League

Στον τρόπο εξασφάλισης των εισιτηρίων για τις 48 θέσεις της τελικής φάσης του Europa League, θα κάνει κάποιες μικροδιαφοροποιήσεις η UEFA, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να ισχύσουν από το 2012-2013.

Με το ισχύον σύστημα από τα 48 εισιτήρια, τα 37 δύνονται στις νικήτριες ομάδες των προκριματικών γύρων και των play-offs, τα 10 στις ηττημένες της τελευταίας προκριματικής φάσης του Champions League, και το ένα τελευταίο στην κάτοχο του τροπαίου.

Πλέον, όπως αποφασίστηκε, δεν θα χρειάζεται όλες οι ομάδες να περάσουν από τη… μάχη των προκριματικών καθώς 17 εξ αυτών θα παίρνουν απευθείας την πρόκριση στη φάση των 12 ομίλων. Οπότε, μόλις 20 θα είναι πλέον οι θέσεις που θα δίνονται μέσω των προκριματικών (τα υπόλοιπα 10+1 θα είναι όπως και τώρα από Champions League και κάτοχο τροπαίου).

Αυτό θα συμβεί ώστε οι ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων να έχουν εξασφαλισμένη θέση στη διοργάνωση δίχως να δίνουν παιχνίδια από νωρίς, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνουν και κάποιες αλλαγές σχετικά με τα εισιτήρια που θα δίνονται στις φιναλίστ των εγχώριων Κυπέλλων.

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :