Stop στις εργασίες κατάχωσης του αρχαίου βωμού των 12 Θεών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία σταματούν οι εργασίες για την ανακατασκευή της γραμμής του ΗΣΑΠ στο τμήμα "Μοναστηράκι-Θησείο".
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα πολιτών, οι οποίοι αντιδρούσαν στην κατάχωση αρχαίου ναού που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, κατέθεσε η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών, η οποία μίλησε για την αναγκαιότητα ανακατασκευής της γραμμής, αφού όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, "είναι έτοιμη να σπάσει" την ώρα που καθημερινά εξυπηρετεί περίπου 90.000 άτομα.

Οι μάρτυρες που κατέθεσαν εκ μέρους των εναγόντων και της μη κυβερνητικής οργάνωσης, υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το οποίο θα πρέπει να προστατευθεί.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής ενώ η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη δε φαίνεται να τελειώνει σύντομα. Ο ΗΣΑΠ, έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος των έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια κι όπως εκτιμάται το θέμα θα απασχολήσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου προσέφυγε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση καταθέτοντας αίτηση για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής από το κράτος και της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :