Μουσουλμάνοι σκότωσαν 17 χριστιανούς στη Νιγηρία

Η οργάνωση Ουάσιγκτον - International Christian Concern (ICC) ανέφερε πως στη Νιγηρία επιτιθέμενοι μουσουλμάνοι σκότωσαν 17 χριστιανούς, μεταξύ άλλων τη σύζυγο και τα τρία παιδιά από έναν πάστορα. Επίσης πυρπολήθηκαν πολλά χριστιανικά σπίτια στο χωριό Kurum της επαρχίας Bauchi στην Νιγηρία.

Ο αιδεσιμότατος Turbe Ngodem σε συνέντευξη στο ICC, δήλωσε: "Δεν είναι σωστό και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή άλλου ανθρώπου. Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο δοσμένο από τον Θεό. Από το 1999 στην πολιτεία Bauchi, αρκετοί χριστιανοί έχουν σκοτωθεί, αλλά κανείς δεν έχει απολογηθεί για αυτά τα εγκλήματα ενώπιον της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι δίκαιη προς όλους τους πολίτες της". Ο αιδεσιμότατος Ngodem είναι ο γενικός γραμματέας της Χριστιανικής Ένωσης της Νιγηρίας στην επαρχία Bauchi.

Από την εισαγωγή του νόμου της Σαρία στη βόρεια Νιγηρία, το 1999, χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί από μουσουλμάνους ριζοσπάστες σε μία αδυσώπητη σειρά τακτικών επιθέσεων. Οι τοπικοί αξιωματούχοι της μουσουλμανικής κυβέρνησης δεν έχουν προσαγάγει κανένα από τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Ο Jonathan Racho περιφερειακός διευθυντής της ICC στην Αφρική, δήλωσε: "Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι με αυτή την τελευταία δολοφονία χριστιανών από μουσουλμάνους εισβολείς. Κάνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση στους αξιωματούχους της Νιγηρίας να αποτρέψουν την αιματοχυσία αθώων χριστιανών στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Η Νιγηρία πρέπει να παύσει την ατιμωρησία για τους δράστες αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων. "
Πηγή:www.aina.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :