Χάρολντ Κάμπινγκ: Ο Κόσμος έχει τελειώσει, αλλά δεν θα το ξέρετε για 5 μήνες

Μετά την αποτυχία "λήξης του κόσμου" που είχε προβλεφθεί για το περασμένο Σάββατο στις 21 Μαΐου, από τον συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό, Χάρολντ Κάμπινγκ, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Family Radio Network, ο 89χρονος βαπτιστής ιεροκήρυκας, ανήγγειλε μια νέα ημερομηνία την 21η Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την 21η του Μάη, είπε ότι ήταν μια "πνευματική" ημέρα της κρίσης.

Το θρησκευτικό ραδιοφωνικό δίκτυο, μέσω του οποίου ο Κάμπινγκ απευθύνεται καθημερινά στο ακροατήριό του, στήθηκε εξ' ολοκλήρου από τις δωρεές των ακροατών του.

Ο Κάμπινγκ και οι υποστηρικτές του ήταν χορηγοί σε μια παγκόσμια εκστρατεία που ανακοίνωνε ότι η 21 Μαΐου θα είναι η ημέρα της "λήξης του κόσμου" και θα συνοδεύεται από αποκαλυπτικούς σεισμούς και πλημμύρες.

Μετά από την αποτυχημένη πρόβλεψή του, ο ηλικιωμένος ραδιοφωνικός παραγωγός, έθεσε μια νέα ημερομηνία πέντε μήνες αργότερα, την 21η Οκτωβρίου.

"Ο μεγάλος σεισμός δεν έγινε στις 21 Μαΐου, διότι κανείς δεν θα ήταν σε θέση να επιβιώσει για περισσότερο από μερικές ημέρες ή πόσο μάλλον για πέντε μήνες που θα διαρκέσει η οργή του Θεού, καθώς όλα θα καταστραφούν μετά από αυτό το σεισμό και δε θα υπάρχει τροφή ή νερό για να μπορέσει κάποιος να κρατηθεί ζωντανός," είπε ο ιεροκήρυκας, εξηγώντας την αναθεωρημένη ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :