Η Μαρία Δαμανάκη προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης

Η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη απηύθυνε προειδοποίηση με δήλωσή της, για το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης.

H δήλωσης της Μ. Δαμανάκη:
"Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ  και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες".
Οι πιέσεις που ασκούνται στην αντιπολίτευση και κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση στα νέα μέτρα είναι πλέον ολοφάνερες. Δείτε και σημερινό δημοσίευμα της Financial Times Deutschland το οποίο συνεχίζει στο μοτίβο των Βρυξελλών: «Στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα οι πολίτες δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή – Η πολιτική χαράσσεται αλλού».
Στο άκουσμα της συγκεκριμένης αναφοράς της Ελληνίδας επιτρόπου η Κομισιόν αντέδρασε  και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε κατηγορηματικά ότι συζητείται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. "Ποτέ δεν έχει διεξαχθεί οποιαδήποτε συζήτηση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" αναφέρει η Κομισιόν.
Το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι βαρύ για την Δαμανάκη, καθώς η αποδοκιμασία της Ελληνίδας επιτρόπου προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την αγορά και μπορεί να φθάσει μέχρι και στην παραίτηση της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: "Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών. Διλήμματα, όπως "μέσα ή έξω από την Ευρώπη" και "μέσα ή έξω από το Ευρώ", όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια :