Γ. Σγουρός: "Ο πρωθυπουργός να αναλάβει το ζήτημα των μεταναστών"

Είναι ανάγκη να αναλάβει ο ίδιος πρωθυπουργός να λύσει το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες, εκτίμησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, ο πρωθυπουργός πρέπει να τεθεί επικεφαλής για την επίλυση το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες, διότι ο συντονισμός των αρμόδιων υπουργών αποδεικνύεται αναποτελεσματικός. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο θέμα αυτό δεν χωρά "κομματική εκμετάλλευση."

Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε, ακόμα, ότι εκτός από την καταστολή της εγκληματικότητας που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, το πρόβλημα μεταφέρεται αλλού. "Πρέπει άμεσα τα κέντρα υποδοχής μεταναστών να γίνουν πιο ανθρώπινα" είπε.

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού για το πρόβλημα των απορριμμάτων. Ο κ. Σγουρός θεωρεί "επικοινωνιακό λάθος" να επικεντρώνεται το θέμα στην Κερατέα και "σε έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων με συγκεκριμένα συμφέροντα" και σε "συμφέροντα εταιρειών που με τις τεχνολογίες τους μπέρδεψαν τον κόσμο", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις τεχνολογίες: ποια είναι η καλύτερη, η πιο προσιτή, η πιο φθηνή. Αυτό υποστηρίζουμε. Άρα, εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού χθες, όχι σήμερα. Όλα τα υπόλοιπα, είναι συμφέροντα τοπικά, που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι 5 εκατ. πολίτες κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή να χάσουν 5 δισ. ευρώ που μας δίνει η ΕΕ για να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο", τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.
reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :