Κανονικά τα πλέι οφ

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα προβλήματα που το ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για τη βία στα γήπεδα και τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου
Όπως αποφασίστηκε, τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθούν κανονικά ωστόσο πριν από κάθε αγώνα η αστυνομία και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάζουν κατά πόσον είναι εφικτή η ομαλή διεξαγωγή του.
Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο-τελεσίγραφο σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού ποια θα είναι τα συγκεκριμένα βήματα για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Τέλος, στη σύσκεψη κατέστη σαφές πως αν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα κατά της διαφθοράς και της βίας, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των ΠΑΕ.
Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς δημόσια χρήματα, χωρίς δημόσια γήπεδα και χωρίς δημόσια τηλεόραση, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ζητήσει την απόλυτη ευθυγράμμιση του αθλητικού δικαίου της ΕΠΟ με εκείνο της UEFA
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση επιλέγει να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει στο πλαίσιο της UEFA και ταυτόχρονα επαναλάμβαναν πως η Πολιτεία δεν έχει εξαντλήσει ακόμα όλα τα «εργαλεία» που έχει στα χέρια της για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ανοικτό για την κυβέρνηση είναι εξάλλου και το θέμα του αυτοδιοίκητου, με τις ίδιες πηγές να μην αποκλείουν επέμβαση από κυβερνητικής πλευράς αν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στο θέμα της βίας. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι έρευνες για τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου που αποτελεί μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση (ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, στημένα παιχνίδια κτλ).
Όσον αφορά τους αγώνες της Κυριακής, η θέση της κυβέρνησης είναι -όπως προαναφέρθηκε- ότι θα γίνουν εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες εγγυηθούν ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν (για το θέμα της ασφάλειας απαραίτητη είναι η εγγύηση της αστυνομίας). Τέλος, όπως επισημάνθηκε, μόνη δυνατότητα της Πολιτείας για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας είναι η αναβολή τους μέχρι και ένα 20ήμερο.
Εν τω μεταξύ, ζήτημα προέκυψε με τους αγώνες της 11ης και 15ης Μαΐου, δεδομένου ότι η 11η Μαΐου είναι μέρα γενικής απεργίας, ενώ στις 15 Μαΐου συμπίπτουν οι αγώνες ΑΕΚ - ΠΑΟΚ για τα play off και ο τελικός του Κυπέλλου στο Μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
 
ΣΥΝ: Δεν αποφασίστηκε τίποτα
«Η σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα της βίας και της κάθαρσης στον αθλητισμό, μετά από τη σωρεία των επικοινωνιακών λεονταρισμών που προηγήθηκαν, κατέληξε επί της ουσίας ότι πριν απ' όλα σημασία έχει να μη χαθούν τα έσοδα του ΟΠΑΠ. Για το λόγο αυτό και δεν αποφάσισε τίποτα», παρατηρεί ο ΣΥΝ
Τονίζει ακόμη τα ακόλουθα:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα ομολογεί την ανυπαρξία πολιτικής για τον αθλητισμό. Με το γνωστό ευχολόγιο «εάν», «θα» και «εφόσον», παρατείνεται η επίσημη στήριξη στο λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου που αποτελεί την ασπίδα της αυθαιρεσίας, της ατιμωρησίας και της παρανομίας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά μετατρέπεται σε ασπίδα προστασίας για το εκφυλισμένο μοντέλο του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, διατηρώντας σε εκκρεμότητα όλες τις ανοικτές πληγές: Βία, στημένοι αγώνες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κλπ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε το θάρρος να πει οριστικό τέλος στη κρατική χρηματοδότηση στις ΠΑΕ. Δεν αποφασίζει τον πλήρη διαχωρισμό του επαγγελματικού από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν τολμά να αποκλείσει τις ελληνικές αθλητικές διοργανώσεις από τα δελτία στοιχήματος του ΟΠΑΠ». 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :