Βρετανία: Εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας

Μία από τις μικρότερες αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας εξάρθρωσε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, το οποίο απλωνόταν σε 45 χώρες και το κέντρο διαχείρισής του ήταν σε ένα μικρό χωριό στο Λινκολνσάιρ.

Η αστυνομία του Λινκολνσάιρ ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια κι άλλων υπηρεσιών, εξάρθρωσαν μία ιστοσελίδα που λειτουργούσε από το χωριό Μάρτιν Ντέιλς. Η ιστοσελίδα λειτουργούσε μέσω ενός server (εξυπηρετητή) και παρείχε "υπηρεσίες ειδήσεων" με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, από την οποία περισσότεροι από 1.300 ύποπτοι παιδεραστές αντλούσαν εκατομμύρια πορνογραφικές φωτογραφίες παιδιών.
 
Ο επιθεωρητής και επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε: "Ελπίζω αυτή η υπόθεση να στείλει ένα δυνατό μήνυμα παγκοσμίως στα άτομα που ενδιαφέρονται σεξουαλικά για παιδιά, το διαδίκτυο δεν είναι ένα μέρος για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θα σας εντοπίσουμε και βρεθείτε ενώπιον της δικαιοσύνης".

Τέσσερις άνδρες δήλωσαν ένοχοι στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σχετικά με τη διανομή και κατοχή απρεπών φωτογραφιών παιδιών ενώ μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν αριθμήσει 5.5 εκατομμύρια εικόνες, σχεδόν 6.000 βίντεο και έχουν εντοπίσει 211 υπόπτους. Τα132 παιδιά- θύματα στην Βρετανία είναι πλέον ασφαλή.
Πηγή:agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :