"Όλοι στην πλατεία να γράψουμε ιστορία"

Xιλιάδες Αγανακτισμένοι Έλληνες, αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή και συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη μπροστά από τη Bουλή για να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.

Χιλιάδες νέοι άνθρωποι με κρουστά και τύμπανα στα χέρια φώναζαν συνθήματα στην πλατεία Συντάγματος.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα μάλιστα, οι διαδηλωτές γιούχαραν και φασκέλωναν τη Βουλή, ενώ δεκάδες ήταν τα λέιζερ που στρέφονταν προς το κοινοβούλιο.

"Δεν τα φάγαμε μαζί", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73'", "Δεν πουλάμε τα λιμάνια, δεν πουλάμε τη ΔΕΗ, πουλάμε το μπ.. που λέγεται Βουλή", "Αλήτες ευρωπαίοι εδώ είναι Ελλάδα, αν θέλετε θα ζήσουμε ξανά με φασολάδα" ήταν μερικά από τα επικρατέστερα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ την τιμητική του είχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για τον οποίο ακουγόταν το σύνθημα: "Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φαλαινοθηρικό".

Ακούγονταν μάλιστα και πολλά... ποδοσφαιρικά συνθήματα που για ευνόητους λόγους δεν μπορέσαμε να μεταδώσουμε.

Μετά την ογκώδη διαδήλωση της Τετάρτης, οι Έλληνες διαδηλωτές πήραν "πάσα" από τους Ισπανούς και την έδωσαν στους Ιταλούς, με πανό που έγραφε: "Κάντε ησυχία..., θα ξυπνήσουμε τους Ιταλούς!".

Οι διαδηλωτές έδωσαν νέο ραντεβού στο Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας ήταν παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας. Η διαδήλωση κύλησε πάντως ειρηνικά εκτός από ένα μικροεπεισόδιο που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένας άντρας εμφανίστηκε έξω από την Βουλή κρατώντας μια κόκκινη σημαία που είχε επάνω της ένα σφυροδρέπανο. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον άντρα, ενώ μερικοί τον χτύπησαν ελαφρά.

Την Τετάρτη η πλατεία Συντάγματος γέμισε από 50.000 ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν τη δική τους απάντηση στα όσα βιώνει η χώρα. Μάλιστα, δεκάδες πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :