Σόιμπλε: Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο

Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνοδεύεται από μεγάλους κινδύνους και πιθανόν να έχει καταστροφικές συνέπειες, υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την αντίθεσή του στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επαναλαμβάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «εκείνοι που γνωρίζουν, αξιολογούν ένα σενάριο αναδιάρθρωσης ως σενάριο υψηλού ρίσκου». Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πιο καταστροφικές και από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός υποστηρίζει ότι στην κρίση θα πρέπει να επιδεικνύεται υπομονή. «Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, για παράδειγμα στο πεδίο των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας. «Θα πρέπει στην ΕΕ να είμαστε πιο δημιουργικοί», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός.
 
Ντε Γιάγκερ:  Περισσότεροι βορειοευρωπαίοι στην ΕΚΤ
 
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάγκερ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής περισσότερων εκπροσώπων από τις βορειοευρωπαϊκές χώρες στο διευθυντήριο της ΕΚΤ. «Χώρες με παράδοση δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία και οι σκανδιναβικές χώρες να εκπροσωπούνται δεόντως στο ΔΣ της ΕΚΤ», δήλωσε στη γερμανική έκδοση των Financial Times ο κ. ντε Γιάγκερ, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια ανισορροπία στο διευθυντικό όργανο της ΕΚΤ. «Εάν ο πρόεδρος της Ιταλικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι γίνει πρόεδρος της ΕΚΤ θα πρέπει να εγκαταλείψει το ΔΣ ο εκπρόσωπος της Ιταλίας Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι».
 
www.dw-world.de
Δημοσίευση σχολίου