Α.Σαμαράς: ''Όχι εκβιασμούς στη ΝΔ"

"Συναινούμε στον στόχο, δεν στηρίζουμε τον τρόπο", δήλωσε ο Α. Σαμαράς που, ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, διαμηνύει "όχι εκβιασμούς στη ΝΔ".
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα μας δέσουν στο άρμα των αδιεξόδων τους, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, μιλώντας σε ομάδα ευρωβουλευτών της ΝΔ και απαντώντας σε σχετικό αίτημα του ολλανδού ΥΠΟΙΚ, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. 
Όσον για τη στάση που θα κρατήσει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και στη θέση που θα κρατήσει η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, ανέφερε:
"Βεβαιώνουμε ότι υιοθετούμε στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν στη δημοσιονομική εξυγίανση. Δεν μπορούμε, όμως, να στηρίξουμε τους τρόπους που αποφασίστηκαν. Συναινούμε στο στόχο. Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο. Συναινούμε στο σωστό. Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα...".
"Βλέπουμε τους εταίρους μας ως εταίρους και όχι ως δανειστές", δήλωσε ο κ Σαμαράς, μιλώντας στην ομάδα ευρωβουλευτών της ΝΔ.
Και πρόσθεσε: "Τα χρήματα θα τα επιστρέψουμε και κάνουν λάθος όσοι επιχειρούν μια τέτοια ώρα την αποσταθεροποίηση, όσοι ενδίδουν στις πιέσεις και το φόβο. Όχι εκβιασμούς στη ΝΔ".
Για τις τελευταίες εξελίξεις ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης, δήλωσε: "Μέσα, βέβαια, σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στην συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές, που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα… Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου;"
Ο Αντ. Σαμαράς, καταφέρθηκε επίσης, κατά της ηγεσίας της Ε.Ε, τονίζοντας: "Η επικράτηση στενών εγωιστικών αντιλήψεων στα κέντρα ισχύος της ΕΕ, θα είναι ακόμη σοβαρότερο λάθος. Και ένα τέτοιο λάθος δεν θα το πληρώσουμε μόνον οι Έλληνες. Ούτε μόνο οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, που αντιμετωπίζουν τα πιο σοβαρά και άμεσα προβλήματα. Εγωιστικές και κοντόφθαλμες αντιλήψεις στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, θα είναι λάθος σε βάρος ολόκληρης της Ευρώπης. Θα είναι απροσπέλαστο τείχος στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Και αυτό το τείχος δεν πρέπει να χτιστεί. Η αθέτηση της αρχής της αλληλεγγύης, η αποδυνάμωση του αρμού που κρατάει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μπορεί να γυρίσει την Ευρώπη πολλά χρόνια πίσω. Μπορεί ακόμη να θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έκτισε στα χρόνια που πέρασαν."

Δεν υπάρχουν σχόλια :