Την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην επικράτειά της δέχεται η Βουλγαρία

Την υποστήριξη της Βουλγαρίας στις στρατηγικής σημασίας αποφάσεις του ΝΑΤΟ και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην αντιπυραυλική ασπίδα της συμμαχίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ στις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Βάρνα της Βουλγαρίας." Η Βουλγαρία έχει σταθερή θέση σε ό,τι αφορά την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ: θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της χώρας", τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Μιλώντας σήμερα στις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που θα ολοκληρωθούν σήμερα στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε ότι η αντιπυραυλική ασπίδα εγγυάται την ασφάλεια της επικράτειας των χωρών του ΝΑΤΟ. Όσον αφορά στα ακριβή στοιχεία που αυτή θα περιλαμβάνει και το πού θα τοποθετηθούν, σημείωσε πως η παράμετρος αυτή θα εξαρτηθεί από τις τεχνικές και στρατηγικές αποφάσεις της Συμμαχίας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επικεντρώθηκε ακόμη στην ομιλία του στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας των κρατών-μελών, υποστηρίζοντας ότι η ενεργειακή ανεξαρτησία εγγυάται επίσης και οικονομική ανεξαρτησία.

Ο Μπ. Μπορίσοφ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην κρίσιμη στον τομέα των μεταφορών περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, επισημαίνοντας ότι τρεις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και τρεις εταίροι της Συμμαχίας βρίσκονται εκεί.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε το γενικό γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι η Βουλγαρία είναι ένας προβλέψιμος και ενεργός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :