Σμάγκι: Παραμύθια τα περί ήπιας αναδιάρθρωσης

Δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μορφή ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης στην περίπτωση της Ελλάδας, λέει ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ στους Financial Times.

Η ιδέα πως μια αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο είναι απλά "ένα παραμύθι", υποστηρίζει ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι και προσθέτει:

"Κάθε φορά που ακούγεται ο όρος αναδιάρθρωση ή ήπια αναδιάρθρωση οι αγορές τρελαίνονται". Αυτό αποδεικνύει ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο, τουλάχιστον όχι σε αυτό το εύρος, λέει ο τραπεζίτης και προσθέτει ότι μια αναδιάρθρωση ή ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο. "Και την θανατική ποινή την έχουμε καταργήσει στην ΕΕ", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σμάγκι. Ο Ιταλός οικονομολόγος καλεί την Ελλάδα να επισπεύσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να αλλάξει το φορολογικό της σύστημα.

Φουξ: Να επανεξετάσουμε την πέμπτη δόση

Την ίδια ώρα στην κοινοβουλευτική ομάδα των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών διατυπώνονται πλέον ευθέως απόψεις που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η χορήγηση της πέμπτης δόσης της βοήθειας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Φουξ υποστηρίζει ότι εφόσον το ΔΝΤ δεν καταβάλει το μερίδιο της δόσης του, θα έχει σοβαρούς λόγους για αυτό. "Eμείς θα πρέπει να αναλύσουμε αυτούς τους λόγους και εν ανάγκη να κάνουμε το ίδιο" επισημαίνει σε δηλώσεις του προς την Bild ο χριστιανοδημοκράτης.

Την ίδια ώρα και στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της ΚΟ των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε υπογραμμίζει ότι "όποιος είναι δέκτης της αλληλεγγύης μας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του".
Δημοσίευση σχολίου