Στο εδώλιο η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου


Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζοπούλου, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το πλημμέλημα της εκ προθέσεως παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ' εξακολούθηση, καθώς δεν έχει υποβάλει ως όφειλε δήλωση "πόθεν έσχες" για δύο συνεχόμενα έτη. 

Η κα. Τσοχατζοπούλου, παραπέμπεται σε δίκη σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, διότι για τα επόμενα τρία χρόνια μετά το 2005 που ως τότε ήταν πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, όφειλε (όπως ορίζει ο νόμος, λόγω αυτής της ιδιότητάς της) να υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης και μετά την αποχώρησή της από την προεδρία του ιδρύματος. 

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 1207/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που την παρέπεμψε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθήνας, φαίνεται πως τον πρώτο χρόνο (δηλ. το 2006) ήταν συνεπής, ωστόσο όμως, τα επόμενα δύο χρόνια (2007 και 2008), δεν υπέβαλε καν δήλωση "πόθεν έσχες". 
Προφανώς πρόκειται για αμέλεια αλλά από τις αρχές θεωρήθηκε ύποπτη και ως εκ τούτου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Η ίδια υποστήριξε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο παρέλειψε να υποβάλει τη δήλωση "πόθεν έσχες" λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :